آموزش کامل طرز تهیه سرکه سیب خانگی

سرکه سیب غیر از همه خواصی که برای زیبایی و سلامت پوست و مو دارد، می‌تواند به‌عنوان یک آنتی‌هیستامین علائم آلرژی را کم‌رنگ کند. به گزارش هلث، اگر دچار آلرژی فصلی هستید، می‌توانید با خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری سرکه سیب با یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری عسل، بهتر نفس بکشید و از شر آبریزش بینی خلاص شوید.این معجون ضدآلرژی را می‌توانید تا سه بار در روز بنوشید. اما متخصصان معتقدند بهترین سرکه سیب نوع خانگی آن است. اگر دل‌تان می‌خواهد با سیب‌های زرد زمستان سرکه سیب درست کنید، از این دستور تهیه پیروی کنید.

درست کردن سرکه سیب

برای تهیه سرکه سیب به این روش، به دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم
سیب 2 کیلوگرم
سرکه سیب 2 لیوان

نکته: از سیب‌های شیرین و سالم استفاده کنید.
دستور تهیه:

  1. ابتدا باید کاملا سیب‌ها را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.

     

  2. سپس آنها به چهار قسمت خرد کنید.

  3. سپس ساقه، دم و هسته‌های سیب را جدا کنید.

  4. با استفاده از آب میوه گیری، آب سیب‌ها را بگیرید.

  5. اکنون آب سیب را در ظرف مناسبی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید.
  6. درب ظرف را ببندید، برای اینکار از یک پارچه نخی استفاده کنید. پارچه نخی را روی درب ظرف گذاشته و اطراف آن را با کش محکم ببندید.
  7. ظرف سرکه را در محل گرمی قرار دهید.
  8. پس از گذشت ۴۰ روز سرکه سیب آماده است و می‌توانید آن را استفاده کنید.

طرز تهیه سرکه سیب فوری به همین راحتی است.

در یکی برای همه همراه ما باشید

  طرز تهیه سرکه سیب به شیوه سنتی

به منظور تهیه سرکه سیب به این روش، به دو ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
سیب 2 کیلوگرم
سرکه سیب نصف لیوان
نمک یک چهارم قاشق چایخوری

چند نکته:

  • به جای سرکه سیب از سرکه انگور نیز می‌توانید استفاده کنید.
  • سیب‌ها باید سالم و شیرین باشند. به هیچ وجه از سیب‌های گندیده یا ترش استفاده نکنید.

دستور تهیه:

  1. سیب‌ها را با یک دستمال خشک تمیز کنید، نیازی به شستن سیب‌ها نیست.

  2. سپس آن‌ها را به ۸ قسمت تقسیم کنید و هسته، ساقه و دم سیب‌ها را جدا کنید.

  3. سیب‌ها را در یک ظرف که از خشک بودن آن اطمینان حاصل کرده‌اید، بریزید.

  4. کمی سیب‌ها را فشار دهید تا تمام فضای ظرف پر شود.

  5. اکنون نصف لیوان سرکه سیب را به آن اضافه کنید.
  6. سپس نمک را بیفزایید.
  7. درب ظرف را با یک پارچه نخی بپوشانید و اطراف آن را با کش محکم کنید.
  8. ظرف سرکه سیب را در محیط گرمی قرار دهید که در معرض جریان هوا نباشد.
  9. پس از گذشت یک ماه پارچه را از روی ظرف بردارید. مقداری از سرکه را بچشید.

  10. یک ماه دیگر نیز صبر کنید. بعد از این مدت سرکه آماده شده است.
  11. سپس سرکه را داخل یک کیسه پارچه‌ای بریزید و فشار دهید تا تفاله‌های سیب از سرکه جدا شوند.

  12. سرکه را مجددا در ظرفی بریزید و در مکانی آفتاب گیر برای چند روز قرار دهید تا کاملا ترش شود.

چند نکته:

  • توجه داشته باشید که ظرف سرکه باید کاملا خشک باشد. وجود هر گونه رطوبت باعث کپک زدن سرکه خواهد شد.
  • احتیاجی نیست سیب‌ها را بشویید، زیرا رطوبتی که در پوست سیب باقی می‌ماند، باعث کپک زدن سرکه خواهد شد؛ بنابراین تنها با استفاده از یک دستمال خشک آن‌ها را تمیز کنید.

  • حتما از پارچه نخی برای پوشاندن درب ظرف استفاده کنید و هرگز تا قبل از آماده شدن سرکه و صاف کردن آن، درب پوش خود ظرف را نگذارید. مگس سرکه برای تبدیل سیب به سرکه به هوا نیاز دارد، بنابراین اگر شما درب ظرف را ببنیدید یا از پارچه نخی استفاده نکنید، اکسیژن به آن‌ها نرسیده و می‌میرند.

سرکه سیب را می‌توانید به عنوان چاشنی سالاد و غذا  به کار ببرید، به تنهایی میل کنید یا حتی با استفاده از آن انواع ترشی لیته، مخلوط و ... تهیه نمایید تا به این ترتیب از خواص معجزه آسای آن استفاده کنید. این نوع سرکه خاصیت قلیایی سازی دارد، از اینرو برای سلامتی کلی بدن بسیار مفید است، زیرا اگر رژیم غذایی شما به گونه‌ای است که PH خون را به سمت اسیدی شدن می‌برد، شرایط برای تکثیر ریزجانداران در بدن مساعد خواهد شد. سرکه سیب همچنین به کنترل قند خون کمک کرده، باعث کاهش وزن می‌شود و از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند. سرکه سیب به دستگاه گوارش نیز کمک خواهد کرد و سوزش معده را به حداقل می‌رساند. خواص این ماده غذایی معجزه آسا به همین موارد ختم نمی‌شود. سرکه سیب کلیه‌ها را سم زدایی کرده و برای مبتلایان به سنگ و عفونت کلیه بسیار مفید است. اکنون طرز تهیه سرکه سیب فوری را می‌دانید و از خواص بی نظیر این ماده غذایی نیز اطلاع دارید، بنابراین آن را در منزل تهیه کنید و برای کمک به سلامتی خود و عزیزانتان از سرکه سیب کمک بگیرید.

منبع: آشپری 20