- عمو مجله ای
- چهارشنبه ۳ مهر ۹۸
- ۰۷:۵۳
- ۰ نظر
سبزی پلو ماهی یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در شروع سال نو و در شب تحویل سال پخت و میل می شود. سبزی پلو با ماهی را با انواع ماهی ها می توان تهیه کرد و انتخاب ماهی بر اساس سلیقه و نظر افراد مختلف انجام می شود.
مواد لازم
مواد لازم سبزی پلو گشنیز خرد شده 1/2 پیمانه
برنج 2 پیمانه زعفران ساییده نوک قاشق چایخوری
شوید خرد شده 1 پیمانه ماهی 4 تکه
تره خرد شده 1/2 پیمانه نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
جعفری خرد شده 1/2 پیمانه روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه سبزی پلو
سبزی را خرد میکنیم و برنج را آبکش میکنیم ولی کمی دان تر بر میداریم. برنج را 30 دقیقه قبل از پخت در مقداری اب و نمک خیس دهید.نمک به اندازه ای نباشد که باعث شوری شود. ته دیگ را دو سه قاشق روغن آب کرده و نصف لیوان آب میریزیم.برنج داخل آبکش را کم کم در دیگ میریزیم و سبزی خرد کرده را بتدریج لای برنج میپاشیم و در آخر با برنج سفید روی سبزی پلو را بپوشانید. سه تا چهار قاشق روغن آب میکنیم ،عرق برنج را که گرفتیم ، روغن را روی برنج میریزیم و برنج را در فر یا روی گاز دم میکنیم. زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با کمی پلو مخلوط میکنیم و روی برنج میریزیم،
اجازه دهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد، در فاصلهای که برنج در حال دمکشیدن است، نوبت طبخ ماهی است.
طرز تهیه ماهی
ابتدا ماهی را پاک کرده و بشویید و بگذارید آب اضافه ی آن برود. 2 عدد پیاز را رنده کرده و یا خیلی ریز خرد کنید. نمک، پودر سیر، فلفل، آبلیمو و زعفران دمکرده را به پیازها اضافه کنید. این مواد را داخل یک ظرف گود و پهن ریخته و ماهیها را حدود 1 ساعت داخل این ترکیب قرار دهید به طوری که تمام سطح ماهی به این مواد آغشته شود.
بعد از حدود 1 ساعت، ماهی را از داخل مواد درآورده و سعی کنید تمام پیازهای چسبیده به ماهیها را جدا کنید تا موقع سرخکردن، نسوزند.
سپس در روغن یا داخل فر آن را سرخ کنید. پس از دم کشیدن برنج آن را داخل دیس بکشید و ماهی را نیز دور دیس بچینید. تزیین سبزی پلو با ماهی به سلیقه شما بستگی دارد.
نکته ها : دقت کنید سبزی را قبل از خرد کردن خوب خشک کنید تا هنگام خرد کردن آب نیندازد . استفاده از سیر تازه به برنج طعم و بوی خوبی خواهد داد ؛ در صورتی که سبزی تازه در دسترس ندارید میتوانید از چند قاشق شوید خشک استفاده کنید.
منبع: طمع شیرین